Seminarul de vara IAIDO & JODO – IX Budo – Camp in Varna, Bulgaria – 03 – 08 iulie 2018

Seminarul s-a desfasurat sub îndrumarea lui Rene van Amersfoort (8 dan Jodo Kyoshi, 7 dan Iaido Renshi), Peter Röder (6 dan Iaido) si Leonid Karavaev (5 dan Iaido).

Seminarul de vara a fost pentru toți cei care practică Iaido, Jodo si Kendo (sau sunt interesați să practice / dobândească noi competențe) s-a desfasurat in sala sportivă a Universității libere din Varna.

Programul de antrenamente a inclus tehnici Seitei și Koryu iar seara au avut loc și discutii si prelegeri pe teme legate de budo si arte martiale.

La acest seminar au participat peste 30 de cursanti din Bulgaria, Rusia, Turcia, Romania, Germania, Grecia, Marea Britanie si Ungaria.

Primele trei zile antrenamentele s-au axat pe studiu si corecturi in kata de Seitei Iaido si exercitii kihon.

Ultimile trei  zile de antrenament au constat in practicarea de Shinto Muso Ryu si Musō Shinden-ryū cu exercitii de simulare a luptei atunci când doi adversari sunt față în fața.

Condițiile bune de cazare, un dojo minunat (cu aer conditionat), o frumoasă mare și aerul curat ne-au făcut călătoria nu numai o vacanță plăcută ci și un impuls bun pentru dezvoltarea Iaido-ului.

In concluzie am câștigat cunoștințe și experiențe valoroase drept pentru care le multumim gazdelor, senseilor si tuturor celor implicati in organizarea acestui seminar de 6 zile.

 

Post a comment

Your email address will not be published.